Principală » 2012 » Martie » 3 » UCPR se fâstâceste (inca odata) in aritmetica ouălor
23:40:09
UCPR se fâstâceste (inca odata) in aritmetica ouălor
Preţurile ouălor ar trebui să scadă în a doua jumătate a lunii martie până la nivelul mediu din luna februarie, deoarece deficitul de pe piaţă va fi acoperit, a anunţat vineri, într-un comunicat, Uniunea Naţională a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR), potrivit Mediafax.
În lunile ianuarie-februarie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a existat un deficit pe piaţă de 30 de milioane de ouă (12% din necesar), provenit aproape integral din reducerea importurilor (cine o fi redus importurile?! -  n.n.).
Din cauza deficitului, preţurile de vânzare la poarta fabricii au crescut până la 0,5 lei oul (dupa care l;ege a pietii ?! – n.n.,   începând cu 27 februarie, faţă de un nivel mediu de 0,39 lei pe parcursul întregii luni. Creşterea preţurilor a fost accelerată şi de viscol, care a împiedicat aprovizionarea magazinelor şi a dus la epuizarea stocurilor. Refacerea stocurilor în magazine a crescut cererea pe o perioadă scurtă.
Potrivit asociaţiei, în lunile martie şi aprilie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe piaţa românească va exista un surplus de 30 de milioane de ouă.
"Din cifrele de mai sus rezultă că în partea a doua a lunii martie, în mod normal, preţurile ar trebui să coboare la nivelul mediu din februarie", se arată în comunicat.
Reducerea importurilor din ultima perioadă a fost consecinţa obligativităţii schimbării cuştilor la nivel internaţional (este o minciuna daca UCPR spun asta in comiunicatul sau – n.n., pentru ca obligativitatea nu este din "ultima aperioada”), care a dus la închiderea de ferme în ţările care nu au reuşit modernizarea lor. Din acest motiv, în ultimele zile preţul ouălor în magazine s-a majorat cu 50% (la care tari se refera comunicatul UCPR ?! – n.n.).
UCPR ar face bines a-si publice comunicatele si pe site-ul propriu. Pentru asta facem apel la presedintele organizatiei.
(agricultura-ro)

Vizualizări: 530 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: UCPR, pretul oualor | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor