Principală » 2012 » Decembrie » 3 » Spre mântuirea asociaţiilor de fermieri?
18:33:02
Spre mântuirea asociaţiilor de fermieri?
A luat fiinţă PRO AGRO, persoană juridică
Am fost înştiinţaţi (cu întârziere) că de la 1 noiembrie 2012 a intrat în  drepturi depline, Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură, Industrie Alimentară si Servicii Conexe din România. Pe scurt, adica abreviat, CN Pro Agro. Cine se framânta (şi eu sunt printre aceia) de faptul agricultura româneasca nu are o organizaţie profesională reprezentativă, care să fie interlocutor viabil pe plan naţional si european, nu mai poate cârcoti nimic.
Anvergura Pro Agro este aproape exhaustivă. Adica nu a vrut sa-i scape niciun segment al agriculturii si industriei alimenatare. Iar obiectivele acestei nou infiinţate organizaţii depăşeşte cu mult aşteptările. Adică: întreprinde demersurile necesare pentru aflierea la organizaţii profesionale europene, face lobby, singura sau împreună cu acestea, pentru egalitatea de şanse a tuturor producătorilor europeni, încearcă sa infuenţeze politica agricolă europeană în concordanţă cu interesele si previziunile celei româneşti, întocmeşte documentare, sinteze etc.
Si ce va mai face Pro Agro? Va organiza dezbateri pe probleme de politici interne si europene, va participa la dialogul social instituţionalizat, va promova relaţii bune cu mass-media.
Sunt obiective de rezonanţă europeană, am putea spune. Se vor fi realizând ele?  Sau interesul mărunt al unuia sau altuia dintre membri va prevala înaintea celui de grup? Vom vedea. Exemplele trecutului apropiat sunt edificatoare.
Aşteptăm reacţii din partea preopinenţilor, care, să fim sinceri, nu vor înghiţi şi nu vor digera uşor stirea pe care am dezvoltat-o mai înainte. Cu atât mai mult cu cât, se ştie, proiectul Pro Agro este ceva mai vechi, iar "lupii cei bătrâni” aşteptau să-l înghită repede birocraţia si lipsa de consecvenţă. Ce vor face acum? Cum vor acţiona?
Atenţie!, cităm din comunicatul primit la redacţie: "In perioada următoare, "PRO AGRO” va organiza o şedinţă a Adunării Generale, la care sunt invitate să participe toate organizaţiile profesionale cu reprezentativitate naţională care doresc să adere la această structură. Data şi locaţia în care se va desfăşura şedinta vor fi anunţate, conform Statutului, cu 30 zile înainte de data fixată”.
(agricultura-ro)

 

Vizualizări: 242 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: Pro Agro | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor