Principală » 2012 » Februarie » 20 » Romanian Agribusiness Conference
14:11:10
Romanian Agribusiness Conference
Editia a II-a, 28 februarie 2012, in organizarea Medien Conferences
Agricultura reprezintă 6% din PIB-ul României, fiind în ultimii ani un motor al economiei românești. De asemenea, sectorul agricol şi al co-finanţării proiectelor bazate pe fonduri europene au înregistrat cea mai importantă dinamică din segmentul creditării bancare în ultimul an.
În economia românească au intrat în ultimii patru ani aproape 3 miliarde de euro din absorbția fondurilor europene de investiţii în agricultură, derulate prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, gradul de absorbție fiind de aproximativ 35%. Pentru 2012 alocarea totală este de 1,4 miliarde de euro.
Cea mai mare provocare a agriculturii românești o reprezentă sustenabilitatea producţiei, confruntată de la an la an cu o creştere a cererii de alimente şi o volatilitate crescută a preţului alimentelor.
Micii fermieri au nevoie de sprijin, iar MADR pregăteşte atât înlocuirea fostului sistem de rentă viageră - considerat de UE ajutor de stat - cu o nouă măsură de sprijin, cât şi realocarea fondurilor fostului PNDR.
România, una dintre țările UE cu condiții ideale pentru creșterea animalelor, a ajuns una dintre cele mai mari importatoare de produse alimentare. În acest context, este importantă implementarea unei strategii de relansare a zootehniei românești, de dezvoltare a unor exploatații zootehnice performante.
Medien Conferences are plăcerea să vă anunţe organizarea celei de-a II-a ediții a Romanian Agribusiness Conference, eveniment dedicat agriculturii românești ce va avea loc pe data de 28 februarie 2012, la Bucureşti, Hotel InterContinental.
 Evenimentul îşi propune să dezbată teme legate de Politica Agricolă Comună 2014-2020, strategia de dezvoltare a agriculturii românești pe termen mediu și lung, oportunitățile de dezvoltare a comerțului cu cereale, evoluția prețurilor alimentelor în 2012, oportunitățile de finanțare a agriculturii, sursele de finanţare şi cofinanţare în sectorul agricol, care sunt măsurile pentru sprijinirea agricultorilor în contextul politicilor europene, situația accesării fondurilor europene, care sunt aspectele fiscale  și legislative specifice agriculturii.
Evenimentul constituie un prilej de analiză şi dezbatere a agriculturii românesti, reunind într-un mediu dinamic reprezentanţi de marcă din: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Comisia Europeană, asociaţii şi agenţii, producători de cereale, erbicide, pesticide și produse agro-chimice, asociații patronale, companii FMCG şi distribuitori, furnizori de soluţii, echipamente şi servicii specifice industriei, experţi, investitori, bănci, companii de consultanţă şi case de avocatură.
(Medien Conferences)
Vizualizări: 536 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: Hotel InterContinental, Medien Conferences | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor