Principală » 2013 » Octombrie » 29 » România: “tigruL european” al producţiei de vin în anul 2013 (I)
23:17:17
România: “tigruL european” al producţiei de vin în anul 2013 (I)
România ocupă locul 11 mondial si locul 6 in Europa * Creşterea din acest an, faţă de 2012,  echivalează cu intreaga producţie de vin a Ungariei si de două ori mai mare decât a Bulgariei
Potrivit unui Raport dat publicitatii la 28 octombrie a.c., Organizatia Internationala a Viei si Vinului (OIV) face o radiografie a activitatii din acest domeniu, subliniind, intre altele, ca productia mondiala de vin creste semnificativ in 2013, in timp ce consumul va stagna.
Raportul OIV remarca faptul ca suprafetele de vie sunt in scadere de mai multi ani, atat in Europa cat si in restul continentelor. De semnalat ca potenatialul "lumii noi” a vinului (Australia, Noua Zeeaenda, SUA) da semnn de oboseala, iar "valul”  pe care se aflau aceste tari in urma cu aproape un deceniu s-a aplatizat.
Europa ramane, in continuare, cea mai mare producatoare de vinuri. ,Italia, Franta si Spania vor inregistra, in acest an, aproape jumatate din productia mondiala de vin.
Dar, "trigrul” european al vinului pare a fi Romania, a carei productie este cu 79% mai mare decat in anul precedent, iar plantatiile de vie sunt in crestere si ameliorare. In 2013, "fabricile " de vin din Româoia vor ajunge sa obtina apropae 6 milioane hl. Aceasta este estimarea din octombrie a OIV. Suntem siguri ca, in final, România va intrece Portugalia, devenind al 5-lea mare producator europaean si al 10-lea mondial.
Vizualizări: 495 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: OIV | Rating: 2.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor