Principală » 2012 » Ianuarie » 27 » Romania si alte 12 state somate de CE sa amelioreze starea gainilor ouatoare
23:21:42
Romania si alte 12 state somate de CE sa amelioreze starea gainilor ouatoare

Uniunea Europeana a somat, joi, 26.01.2012, 13 state membre care nu au ameliorat starea celor aproape 50 milioane gaini ouatoare (tinuate in custi prea mici si amenajate neadecvat), asa cum prevead noile norme comunitare, intrate in vigoare de la 1 ianiarie a.c.
Romania se afla pe lista "neagra” alaturi de alte 12 state: Franta, Belgia, Bulgaria, Cipru, Spania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Olanda, Polonia si Portugalia.
"Comisia regreta ca dupa aproape 12 ani (de cand s-au adoptat noile norme –n.c.) mai bine de jumatate din statele membre ale UE nu s-au conformat reglementarilor” a subliniat purtatorul de cuvant al CE, Frederic Vincent, responsabil cu acest dosar.
Nerespectarea noilor norme determina nu doar probleme privind bunastrea pasarilor, ci si distorsiuni concurentiale pe piata, avand in vedere cheltuielile pe care le-au facut fermierii din statele care au respectat reglementarile intrate in vigoare la 1 ianuarie curent.
CE subliniaza ca statele in cauza se angajeaza sa nu exporte sau sa introduca in vanzare pentru populatie oua de la gaini ce traiesc in baterii nemodernizate, productia putand fi utilizata numai in scopuri industriale.
Executivul european a acordat statelor "in culpa” doua luni pentru a se conforma noilor norme intrate in vigoare  la inceputul anului, in caz contrar putandu-se aplica sanctiuni.

(C.B.)

Vizualizări: 501 | Adăugat de: constantinradut | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor