Principală » 2016 » Octombrie » 2 » noi biruri
15:23:22
noi biruri

Trasabilitatea si etichetrea carnii de porc, de oaie, de capra si de pasare vor fi mai corecte, dar mai scumpe. Potrivit recentei decizii a CE, incepand cu anul 2015, carnea din speciile sus mentionate va avea urmatoarele mentiuni: originea (stat membru UE sau tert-non UE), precum si date privind tara in care animalul (pasarea) s-a nascut, a crescut si a fost sacrificat. Pe etichetele produselor se va mentiona, de exemplu: “porc nascut si crescut si sacrificat in Romania”, sau: “oaie nascuta si crescuta in Romania, sacrificata in Germania”. Masurile stabilite la Bruxelles vor intra in functiune la 1 aprilie 2015, pentru a da posibilitatea organizatiilor profesionale si producatorilor sa puna in practica cele stabilite de ministri de resort din UE. De mentionat ca Romania (impreuna cu Republica Ceha si Belgia) s-au opus acestui set de masuri care vor spori cheltuielile crescatorilor si furnizorilor. Suedia si Polonia au votat impotriva. Trasabilitatea carnii din speciile mentionate se adauga celei de bovine, unde masurile sunt in vigoare de mai multi ani (agricultura-ro/09.12.13)

Vizualizări: 103 | Adăugat de: constantinradut | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor