Principală » 2012 » Februarie » 22 » Ministrul agriculturii a demis conducerea AMPOP
13:30:44
Ministrul agriculturii a demis conducerea AMPOP
Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, domnul Stelian Fuia, a anuntat, intro conferinta de presa, demiteri in sectorul de piscicultura, respectiv directorul general al Direcţiei Generale – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit (DG – AMPOP), Gheorghe Văcaru, şi înlocuirea acestuia, pe o perioadă determinată, cu Marisanda Pîrîianu. Motivul: administrarea defectuoasa a atragerii fondurilor europene. De altfel, a anuntat ministrul agriculturii, Comisia Europeana a sistat utilizarea fondurilor rezervate Romaniei pentru pescuit, desi investitiile in sector sunt foarte mari si foarte necesare.
Pentru cine cunoaste sectorul, se stie ca majoritatea luciurilor de apa din Romania, aflate in administrarea ANPA, sunt "jefuite” de arendasi cu acte in regula  sau de intreprinzatori de ocazie care au pus la pamant piscicultura romanesaca. In  birourile agetiei si in cabinetele conducerii se  instalase, de multa vreme, un "dolce farniente” pe banii contribuabilului roman. Celebrele piete de peste din trecut sunt bantuite acum de produse refrigerate si  de calitate indoielnica.
Ministrul  Stelain Fuia a precizat ca procesul de "audit” si restructurare a MADR continua, performanta fiind singurul criteriu de munca si rasplata in aceasta institutie si cele subordonate ei.
(agricultura-ro)
Vizualizări: 556 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: Stelian Fuia, pescuit, ANPA | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor