Principală » 2013 » August » 14 » MADR, cuibuşor de pc-işti, unii hoţi din banul public
20:33:19
MADR, cuibuşor de pc-işti, unii hoţi din banul public
Cazul Aurel Pană, director general adjunct al APIA, reţinut de DNA pentru afaceri frauduloase cu bani din fonduri europene, poate deschide scena sforăriilor pe care zburdalnicul (până acum) ministru Daniel Constantin le-a tras în mandatul său de peste un an de zile la MADR. Trebuie spus ca, prin metode oarecum subtile, DC a restructurat organigrama şi personalul de specialitate pe criterii de partid. Cine adera la "doctrina” lui Dan Voiculescu era bine primit (sau rămânea) in minister, cine nu, afară pe uşa din dos. Printre numele vechi şi cunoscute în minister a fost şi cel al lui Miron Moldovan, un specialist în administraţia agricolă centrală de prin 1988. Cum acesta, în calitatea sa de director general al Direcţiei Buget-Finanţe din minister ştia cu ce şi cum se învart banii cei mulţi puşi la dispoziţia MADR de către guvern, lui Daniel Constantin nu i-au mai plăcut ochii acestuia. Aşa ca omul şi-a dat demisia, "deplânsă” chiar de DC. Ce ironie! Poate MM ştia cât şi ce învârtise DC în scurta perioadă cât a lucrat pe la APIA cu vreo două guvernări în urmă.
Cert este că  la începutul anului 2013, după câştigarea "de jure” a portofoliului, DC a continuat prigoana celor antipatici lui în minister. Aceştia au fost înlocuiti cu persoane care îşi "cereau” înscrierea în PC. Partidul avea nevoie de un activ de bază cât mai slugarnic.
De semnalat, că în MADR există doar o singură culoare politică, cea a PC. Să fi fost, oare, conditia lui Dan Voiculescu de a susţine pe Victor Ponta si USL!
Printre primii care au ridicat mâna este Achim Irimescu, fost consilier pe probleme economice/agricole al Romaniei pe langa CE de la Bruxelles. Irimescu, racolat urgent de PC, este acum mâna forte din minister, după Daniel Constantin. Cu experienţa de la Bruxelles, Irimescu îl consiliază pe DC şi în ce priveşte "şmecherirea” premierului Victor Ponta privind problema funciară, cea a cadastrului, a terenurilor ADS etc.
Dispozitia de ieri a dlui Victor Ponta adresată lui DC de a releva totala transparenţă în modul în care funcţionează MADR şi instituţiile sale subordonate îl lasă cam rece pe DC. Ştie că dl Ponta are multe pe cap, iar agricultura, graţie precipitaţiilor şi fermierilor, a reuşit deja performanţă la producţia de grâu. Pentru că, stimate domnule prim ministru, la APIA şi, deci, la MADR, legea a fost grosolan încălcată, cazurile fiind penale. Îndemnuri ca acesta Vă rog (catre DC –n.n.) să vă preocupaţi personal, să verificaţi dacă la APIA și la celelalte instituții sunt toate regulile de transparenţă, în aşa fel încât pe viitor să nu mai avem posibilitatea ca vreun funcţionar corupt să intervină în contracte. Faceţi curăţenie, daţi afară pe oricine şi, la fel, e valabil pentru oricine altcineva are probleme de acest gen. Nu vreau să existe nici cea mai mică îndoială sau toleranţă faţă de situaţii cum a apărut cea de la APIA” par nu doar timide, dar şi de cocoloşire a situaţiei fără precedent create de supusul (pe linie administrativă) şi subalternul la PC a lui Aurel Pană faţă de DC. O şpagă de peste un milion euro, astăzi, după ce Guvernul României  a declarat toleranţă zero pentru infracţiuni cu banul public, este nu doar de condamnat verbal ci şi admnistrativ. Oare ministrul DC să fi fost cu totul neştiutor de afacre şi, deci, fără pic de răspundere? Este evident ca acest Aurel Pană nu lua banii pentru el, ci pentru Partidul Conservator. Mai ales că acel complice al său în afacerea cu ulei din fonduri PEAD (Programul european de ajutor pentru cele mai defavorizate persoane), nu avea nici în clin nici în mânecă cu afacerile de produse alimentare. Firma sa SC Evalserv Standard SRL are ca obiect de activitate consultanţa pentru afaceri şi management şi lucrări de construcţii. Dar dacă spunem că  SC Evalserv SRL este bazată în Piteşti (fieful de partid al lui Daniel Constantin) şi că ea a apărut înregistrată la RNC exact la începutul anului 2012, atunci este mai mult decât evident că afacerea cu ulei pentru săracii României este o afacere de partid, mai precis o clică a Partidului Conservator, servitor dezonorant al intereselor de grup ale GRIVCO SA şi ale mahărului său Dan Voiculescu.
Premierul Victor Ponta trebuie să ia aminte de această afacere la modul mult mai serios.
C.R.
Vizualizări: 910 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: Aurel Pana, APIA | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor