Principală » 2014 » Octombrie » 23 » Fonduri europene pentru cadastru si irigatii
19:58:34
Fonduri europene pentru cadastru si irigatii

Autoritățile române intenționează să folosească fonduri europene pentru realizarea cadastrului la nivel național și în aproximativ o lună ar trebui să existe detalii concrete despre acest plan, susține Nadia Crișan, membru în boardul Camerei de Comerț Americane în România (AmCham).

"Înțeleg că se dorește folosirea fondurilor europene pentru cadastru. Domnul vicepremier Dragnea, care gestionează acest aspect, a menționat angajamentul său pentru îndeplinirea acestui obiectiv fără de care agricultura României nu poate progresa semnificativ. În următoarele 4-6 săptămâni, ar trebui să avem o înțelegere mult mai bună privind planul pentru cadastru", a declarat Nadia Crișan, pentru AGERPRES.

În ceea ce privește infrastructura pentru irigații, reprezentantul AmCham susține că, din informațiile disponibile, reiese că prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) se poate finanța doar infrastructura secundară de irigații, care necesită investiții de aproximativ 400 de milioane de euro, cu condiția ca aceasta să aparțină organizațiilor de udători (concesiune sau donație).

"Infrastructura principală trebuie finanțată din bugetul național (aproximativ un miliard de euro, 300 de milioane anual), astfel încât să fie reabilitată în totalitate până în 2017. Înțeleg că acesta este obiectivul MADR, în condițiile în care Comisia Europeană a acceptat folosirea fondurilor europene pentru infrastructura secundară doar dacă aceasta urmează a fi conectată la cea principală", a explicat Crișan.

Vizualizări: 496 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: cadastru | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro
Folow us