Principală » 2012 » Martie » 20 » LAPAR se alatura demersului agricultura-ro: STOP vanzarii pamantului
21:17:33
LAPAR se alatura demersului agricultura-ro: STOP vanzarii pamantului
Ministrul agriculturii trebuie convins sa intervina!
"Dacă s-au făcut greşeli în timpul negocierilor privind aderarea trebuie reparate imediat. Altfel vom ajunge să călcăm pe pământ străin în propria ţară. Se impune aşadar iniţierea unui set de acte normative care să stopeze vânzarea terenurilor agricole către străini şi să protejeze fermierii români în aşa fel încât capitalul românesc să fie sprijinit cu prioritate", a spus, la 20 martie a.c.,  in cadrul  "Conferintei Nationale a Agricultorilor – 10 ani de activitate a LAPAR in slujba agriculturii si a agricultorilor romani” dl. Laurentiu Baciu, presedintele organizatiei.   El a adăugat că o eventuală concurenţă pe o piaţă funciară deschisă îi va dezavantaja în mod cert pe fermierii români.
Presedintele LAPAR se alatura,astfel,  campaniei agricultura-ro, care cuprinde, pana acum, mai multe articole:   "Diversiune sau premeditare pe fondul funciar (ministrul agriculturii nu trebuie manipulat!)”, publicat la 24 februarie a.c., "Ministrul S. Fuia: lipsit de voinţă sau rău intenţionat”, publicat la 9 martie a.c., "Este Romania de acord cu noul "colonialism agrar”?, publicat la 15 martie a.c., "Ministrul agriculturii umbla cu ocaua mica”, publicat la 18 martie a.c.
 Acelasi lider al agricultorilor romani, spunea, nu cu multe zile in urma ca: "În prezent, 10% din suprafaţa României este vândută la persoane străine, chiar dacă autorităţile spun că nu au voie să cumpere terenuri cetăţenii străini".Deşi legea nu permite persoanelor fizice de cetăţenie străină care nu au domiciliul în România să cumpere teren agricol la noi, Laurentiu Baciu este  de parare că se găsesc modalităţi de ocolire a prevederilor legale. Potrivit  legii, vânzările de terenuri agricole in România se pot face doar către persoanele juridice, respectiv firme înregistrate în România.
"Este uşor să faci un SRL în România, să cumperi teren, iar pe urmă să bagi firma în insolvenţă. Bunurile revin acţionarilor şi uite aşa s-au împroprietărit străinii, ocolind legea. La noi, autorităţile au găsit motivaţii că suntem în Comunitatea Europeană şi trebuie să respectăm nişte norme, dar nu este aşa. Vânzarea terenurilor este politica fiecărei ţări", precizeaza preşedintele LAPAR.
Asteptam reactii si din partea altor organizatii patronale nationale sau teritoriale.
(agricultura-ro)

Vizualizări: 481 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: vanzarea terenurilor agricole, Laurentiu Baciu, LAPR | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor