Principală » 2013 » Februarie » 28 » LAPAR reacţioneză: Să ştie şi Ninel Peia
18:54:29
LAPAR reacţioneză: Să ştie şi Ninel Peia
O epistolă lungă, scrisă intr-o limbă română fâstâcită, ca pe vremea colectivizării, ne anunţă că în Parlamentul României există un anume Ninel Peia. Si aşa este. Ninel Peia este printre cei care au intrat la "grămadă” în forul legislativ al ţării, aşa cum şi-au dorit "politicienii” noştri. Ne-am ales cu zeci si zeci de parlamentari, oameni care au avut bani si au plătit costurile campaniei lor electorale si ale partidului din care fac parte. Ninel Peia este de-adevăratelea un afacerist. Am văzut ce a scris presa prin anii 2008-2012 despre el. Omul s-a apucat din  tinereţe de imobiliare si s-a umplut de bani. Cinste lui. A făcut si şcoala. Nu la Caracal, de unde se trage, precum unii şmecheri îmbuibaţi prin Bucureşti, alias Marius Ţucă-show sau Dan Diaconescu. Domnul Ninel s-a stabilit prin Ilfov, de unde a putut să facă şi multă carte. In CV-ul său găseşti cele mai neaşteptate academii si cursuri de masterate ori de"perfecţionare”, din cele mai diverse domenii. De altfel, dom’ Ninel are chiar facultatea de drept la activ (sau la pasiv!?).
Păi dacă are dreptul ca ştiinţă de bază, ajuns in parlamnent, omul a zis că nu ar fi de colea să iasă in faţă  cu un proiect de lege. Si nu a început bine legislatura că domnul Ninel Peia este înscris drept autorul următorului proiect de "lege” (textul îl redăm aşa cum l-am primit de la LAPAR).
"LEGE
privind interzicerea cultivarii si importului Organismelor Modificate Genetic (OMG),si interzicerea importului, productiei si comercializari produselor care contin Organisme Modificate Genetic (OMG).
Parlamentul Romaniei adopta prezenta Lege
ART.1
Cultivarea si importul Organismelor Modificate Genetic (OMG) in Romania este interzisa.
ART.2
Importul, productia si comercializarea produselor care contin Organisme Modificate Genetic (OMG) in Romania este interzisa.
ART.3
Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:
a) încălcarea dispoziţiilor art. 1 si art.2 cu amendă de la 100.000 lei la 1.000.000 lei pentru persoane fizice şi de la 1.000.000 lei la 10.000.000 lei pentru persoane juridice.
ART.4
De la data intrării în vigoare a prezentei legi,orice prevederi contrare prevazute anterior in legislatia romaneasca se abroga.
ART.5
Prezenta Lege intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.
Scurt şi cuprinzător. Nu ştim unde  se află acum iniţiativa legislativă a lu’ dom’ Ninel, dar ne întrebăm dacă ea va fi acceptată pe circuitul de avizare a comisiilor. Mai întâi ca nu are nimic de-a face cu un proiect de lege. Pe ce bază Ninel Peia vrea să interzică OMG-urile în România. Are vreun studiu, a făcut sau i-a parvenit vreo analiză privind impactul OMG-urilor in agricultura României?
Greu de spus, in condiţiile in care dom’ Ninel este expert in imobiliare şi, cică, în probleme de mediu.
Despre iniţiativa sa am reproduce zicala veche: "Cum e turcu’ şi pistolu”. Ce să ceri din partea unui corp legislativ in care au ajuns indivizi plini de bani făcuţi prin metode mai mult sau mai puţin ortodoxe.
Despre aberanta "lucrare” a lui Ninel Peia a aflat din timp si LAPAR, organizaţia profesională cu cea mai bogată "recoltă” de fermieri din sectorul vegetal. Drept pentru care dl. Laurentiu Baciu, preşedintele LAPAR, încearcă să-i dea o lecţie de agro-bio-tehno-genetică să-l doară capu pe dom’ Ninel. Si bine îi face. Iată ce spune, între altele domnul Baciu: ”Odată cu interzicerea cultivării de soia modificată genetic, care asigura necesarul de proteină vegetală pentru zootehnie, România a pierdut mai mult de 200 milioane de euro, anual, iar producţia fermelor de vaci, porci sau  păsări se realizează  din importuri de soia sau şrot de soia. Preţul pentru soia tip bio, (!?) ar putea fi suportat de milionari ca dv (adică precum, dom’Ninel – n.n.) nu de marea masă a consumatorilor din ţară”.
Aşa este dle Baciu, arde-l pe Ninel Peia că nu prea ştie ce este cu chestia asta de soia modificată. Or, poate o fi fost pus de cineva, cum bine sugeraţi, dle Baciu.
Să auzim de bine, adică vrem ca, în Parlament, Comisia de agriculturăa să se sesizeze şi să-l pună pe Ninel Peia să dea explicaţii. Cum de ia venit lui aşa, tam-nisam să iniţieze proiect de lege pe OGM. In campanie se lăuda că va susţine tinerii să-şi ia sau construiască locuinţe, împreună cu "colega” Gabi Firea ( o altă "creatie” parlamentară a PSD-ului).
Nu incheiem până nu cerem promisiunea dlui Laurenţiu Baciu că ne va lămuri, dumnealui sau LAPAR, ce poziţie are această organizaţie profesională faţă de organismele transgenice în context naţional si european. Se ştie că în Uniunea Europeană sunt interese tot de "gaşcă” privind OMG-urile.
Constantin Răduţ
 
Vizualizări: 784 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: LAPAR, L. Baciu, Ninel Peia | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor