Principală » 2012 » August » 2 » Enigmă! S-a înfiinţat sau nu CNI?
09:26:36
Enigmă! S-a înfiinţat sau nu CNI?
Intr-un comunicat al MADR, publicat de agricultura-ro la 1 august, suntem informati ca la sediul ministerului a avut loc şedinţa de constituire a Comitetului Naţional de Iniţiativă (CNI), conform prevederilor Legii nr. 283/2010 cu modificările şi completările ulterioare. Reuniunea a fost prezidata de Gheorghe Albu, secretar de stat la MADR. În conformitate cu prevederile art. 6, alin 1 din Legea nr. 283/2010 privind camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, modificată şi completată prin Legea nr. 122/2012, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi se înfiinţează Comitetul Naţional de Iniţiativă format din 25 de membri dintre care: 21 reprezentanţi ai formelor asociative din agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură şi conexe, cu reprezentare naţională; 2 reprezentanţi propuşi de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; 1 reprezentant propus de Ministerul Administraţiei şi Internelor; 1 reprezentant propus de Ministerul Mediului şi Pădurilor.
Secretarul de stat din MADR se pare ca nu a fost de accord cu repreyentativitatea 21 de  forme asociative, motivand ca "supunerea la vot a listei cu reprezentanţii formelor asociative nu se poate face deoarece nu au fost convocate toate organizaţiile cu reprezentare naţională; o parte dintre organizaţiile care şi-au nominalizat reprezentanţi  nu sunt prezenţi la şedinţă şi nici nu şi-au mandat alt reprezentant; cei prezenţi nu au putut demonstra reprezentativitatea lor la nivel naţional, (conform prevederilor art.6, alin. 1, lit.a din prezenta lege)”.
Ca atare, s-a cerut ca în decurs de o săptămână fiecare organizaţie să prezinte documente din care să reiasă nivelul de reprezentativitate,  iar validarea componenţei listei să se facă la o dată ulterioară.
Clar, deci, CNI nu este validat.
Surpriza a aparut cu o zi mai tarziu, intr-un comunicat LAPAR care arata ca la sedinta de constituire a CNI au participat "un numar de 25 asociatii profesionale si unde dupa lungi deliberari s-a format un Comitet National de Initiativa” (!?). Mai mult, LAPAR ne anunta ca s-au ales si membrii CNI, respectiv: ROMCONSERV- Aurel Tanase; ONIV-Calin  Mocanu; AFR- Adelina Popescu; FNCR- Romulus Oprea; ICEADR Fundulea- Vudea Alexandru; ROMOVIS- Andrei Marcel; FNPAR- Viorel Matei; LAPAR- Laurentiu Baciu; ROMPAN- Aurel Popescu; FCBR- Claudiu Franc; UCPR-Ilie Van; APNLF- Mircea Croitoru; Sindicatul Crescatorilor de Taurine- Costel Caras; Asociatia Crescatorilor de Ovine din Dobrogea- Dinu Polifronie; FNAE- Ion Toncea; Viorel Bucs (ce organizatie ?); PRCP- Tudor Stanca; APRIL- Dorin Cojocaru; Organizatia Profesionala pe filiera de tutun din Romania - Petru Bota; AgroStar- mandatar Aurel Popescu
La alegerea presedintelui CNI au participat doi candidati: Laurentiu Baciu - presedinte LAPAR si Aurel Popescu - presedinte ROMPAN. In urma votului domnul Laurentiu Baciu a fost ales presedinte al Comitetului National de Initiativa.
LAPAR afirma raspicat ca "Dupa finalizarea acestui act, Ministrul  Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Daniel Constantin, are obligatia, conform legii, sa emita un Ordin al Ministrului de constituire a Comitetului National de Initiativa, dupa care CNI  isi poate  incepe activitatea”.
Ce poti spune intro asemenea situatie: Seceta afecteaza nu doar culturile din camp, dar si buna conduita a celor aflati, la umbra, in birouri!
(agricultura-ro) 
Vizualizări: 474 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: LAPAR, MADR, CNI | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor