Principală » 2012 » Iunie » 13 » Deputatul Adrian Radulescu: ministrul Leonard Orban face numai gafe
13:35:37
Deputatul Adrian Radulescu: ministrul Leonard Orban face numai gafe
Deputatul Adrian Radulescu, presedintele Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, fost secretar de stat la MADR, acorda dreptate punctelor de vedere exprimate in paginile siteului nostru. Intrebat de portalul recolta.eu  despre posibilitatea prelungirii termenului de liberalizare a pietii funciare in Romania si referitor la opinia ministrului MAEur potrivit caruia: „Trebuie modificat Tratatul de Aderare şi asta presupune un proces, chiar şi pe procedura simplificată. Este un proces care oricum reclamă ratificarea modificării în Parlamentul tuturor statelor membre. Deci este exclus. Eu am transmis colegilor că, având în vedere constrângerile şi dificultatea atât de mare a procesului, exclud posibilitatea unei modificări a tratatului, mai ales că nici nu există precedent ”, Adrian Radulescu a spus:
"Părerea mea este că domnul Orban ar trebui să demisioneze (demult trebuia să fi făcut acest demers) pentru că face numai gafe. Pe lângă cele menționate de dumneavoastră, există o altă afirmație nelalocul ei, făcută mai demult, și anume  că, dacă UE va face corecții la ceea ce înseamnă fonduri structurale, dumnealui a spus foarte clar că dorește obligatoriu și restricții la fondul agricol. Una nu are de-a face cu cealaltă (ceva de genul să moară și capra vecinului, cu atingere la situația altor state europene). Nu cred în dumnealui, sincer. Eu, Adrian Rădulescu, ca și agricultor, nu cred că Leonard Orban va putea negocia vreodată ceva pentru România. Nu cred că poate să negocieze nimic. Asemenea oameni nu pot fi conducători”.
Drastic, sever, dar adevarat !?
Reamintim cititorilor ca domnul Leonard Orban este ministru al afacerilor europene din luna septembrie 2011, ajuns membru al guvernului Emil Boc, dupa un stagiu de consilier al lui Traian Basescu.
Adrian Radulescu sugereaza si solutii pentru intrarea efectiva in practica a liberalizarii pietii funciare, respectiv crearea unei institutii care sa aiba drept de preemptiune la cumpararea terenurilor agricole si forestiere aflate la oferta pe piata.
Sigur este ca aceasta idee este viabila - si noi am subliniat-o in mai multe randuri -, dar prin modificarea statutului ADS, astfel incat aceasta agentie sa devina actor pe piata funciara.
Probelam de fond , insa, este aceea a interventiei Guvernului Romaniei, dupa "modelul” statelor UE1, respectiv demersuri neintarziate la CE pentru prelungirea datei de 1 ianuarie 2014, cu inca trei ani, pentru vanzarea terenurilor agricole si silvice catre nerezidenti, persoane fizice si juridice.
Inca nu este tarziu pentru o astfel de intreprindere.
Costin Buradu   Vizualizări: 536 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: Leonard Orban, Adrian Radulescu, piata funciara | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor