Principală » 2012 » Aprilie » 24 » APRIL raspunde ministrului agriculturii: curatati piata lactatelor
10:53:25
APRIL raspunde ministrului agriculturii: curatati piata lactatelor
Declaratia domnului Stelian Fuia, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, potrivit careia:  „Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin de fapt este făcut din lapte praf, deci nu este lapte natural” a provoacat deruta in randul consumatorilor si blameaza, "in corpora” industria prelucrarii laptelui din Romania. Cu atat mai mult cu cat declaratia ministrului lasa "in coada de peste” realitatea, nespecificand nici vinovatii si nici modalitatile de interventie oprativa pentru inlaturarea eventualelor fapte ce aduc atingere dreptului consumatorului de a achizitiona si utiliza produse de calitate.
Din aceste motive ne-am adresat Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui – APRIL. Iata ce ne-a raspuns dl. Dorin Cojocaru, director general:
 " Asociatia APRIL  a sesizat de multe ori ANPC-ul referitor la discordanta dintre ce scrie pe eticheta si compuzitia reala a produsului comercializat.
APRIL are un protocol incheiat cu ANPC-ul in ce priveste verificarea si sesizarea neregulilor din acest domeniu al produselor lactate.
Membrii APRIL sunt procesatori autorizati care respecta legea si calitatea produselor  lactate . Obiectivul nostru este de a promova consumul de produse lactate,  de a informa si educa consumatorul .
Consideram ca reducerea TVA la alimente ar duce la "autodizolvarea " pietii de falsuri si evaziunii fiscale, iar consumul ar avea un impuls pentru relansare.
Noi promovam calitatea, competitia corecta si pe primul loc : consumatorul.
Produsele la care se referea domnul ministru al agriculturii provin in consum  din piata "gri”, de la fabrici clandestine care, nefiind autorizate,  nici nu intra sub autoritatea de control a ANPC sau ANSVSA.  
Suntem alaturi de domnul ministru Fuia daca este hotarat sa inceapa o campanie de curatare a pietii lactatelor”
(agricultura-ro)
Vizualizări: 527 | Adăugat de: constantinradut | Tag-uri: MADR, produse lactate, April, lapte praf | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor