Principală » Arhiva intrărilor
***In intrega lume se desfăşoară acţiuni intense pentru menţinerea si consolidarea micilor fermieri *** In România, MADR este hotărât să desfiinţeze fermele familale.
2014, anul internaţional al argriculturii familiale, urmăreşte să promoveze agricultura familială şi cea practicată de mici proprietari, prin aducerea în atenţia generală a rolului lor semnificativ în eradicarea foamei şi sărăciei, asigurarea securităţii alimentare şi a nutriţiei, ameliorând mediul de viaţă, gestionând resursele naturale, protejând mediul înconjurător şi conducând la dezvoltare durabilă, în special în zonele rurale, potrivit FAO. 
Comisarul european Dacian Cioloş  a salutat, in noiembrie trecut,  lansarea  Anului Internațional al Agricu ... Detalii... »
| 27 Ianuarie 2014 |

Vânzarea terenurilor agricole către străini este caracterizat de FAO drept modalitate de instaurare a "neocolonialismului agrar” 
Arendarea sau vânzarea de terenuri agricole de către statele sărace către cele bogate reprezintă o formulă dintre cele mai elocvente de colonialism in acest început de secol XXI. Statisticile mondiale sunt de-a dreptul înfiorator de suportat. Potrivit informatiilor cele mai proaspete, în prezent, in lume, la fiecare 4 secunde este închiriat/arendat/cumpărat un hectar de teren agricol de către ţările bogate de la cele sărace. ActionAid, Grain şi alte ONG-uri arată că între 15-20 milioane ha au făcut obiectul tranzacţiilor între bogaţi şi săraci, iar "coada la aurul verde” face parte din marea bătalie a începutului de mileniu XXI.
Fenomenul este caracterizat de FAO drept modalitate de instaurare a "neocolonialismului agrar”, având în vedere că cei care închiriază sau cumpără produc pe suprafeţele respective cereale pentru bioetanol sau pro ... Detalii... »
| 16 Decembrie 2013 |

Simpozionul agriculturii conservative va avea loc la Cluj, pe 2 si 3 mai
De la 1 ianuarie a.c., începe "bătălia” pentru pământul românesc, mai precis se liberalizează piata funciară si pentru persoanele fizice din state aparţinând Uniunii Europene si celor asimilate SEE. România devine prima ţară care a "îmbrăţişat” această legislaţie. Toate statele care au aderat la UE incepând cu 2004 au facut pe "dracu’n patru” pentru a nu da permisiunea nerezidenţilor să cumpere si să vândă suprafeţe agricole si forestiere. Trecerea prin Guvern a Legiii privind unele măsuri de reglementare a vânzării–cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice şi ... Detalii... »
| 05 Decembrie 2013 |

România a atras în acest an din fondurile europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale circa 2,35 miliarde de euro, o sumă foarte apropiată de obiectivul propus pentru 2013, de 2,5 miliarde de euro, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
"În acest moment suntem undeva la 2,35 miliarde de euro atrase, foarte aproape să ne atingem obiectivul pe care ni l-am propus pentru 2013, respectiv 2,5 miliarde de euro pe plăți directe și pe dezvoltare rurală. APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură n.r) și APDRP (Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit n.r) fac eforturi extraordinare în aceste zile pentru a plăti toate sumele pe care ni le-am propus și chiar să depășim cele 2,5 miliarde de euro. Sigur, așteptările au fost mult mai mari, mai ales pe zona de investiții, unde cred că se putea mai mult dacă și agenții economici aveau capacitate mai mare de absorbție", a spus ministrul Agriculturii.
Acesta a precizat că gradu ... Detalii... »
| 05 Decembrie 2013 |

*Peste 20 milioane tone de grâu, porumb si floarea soarelui  s-au recoltat în acest an *  România este un important jucător la Marea Neagra în domeniul producţiei şi exportului de cereale
| 04 Decembrie 2013 |

Primul ministru Victor Ponta nu trebuie să fie lăsat dus de nas, în nicun caz!
Ieri dupa amiază, MADR a postat pe propriul site proiectul de LEGE privind unele măsuri de reglementare a vânzării–cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice şi de înfiinţare a Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare.
Cine citeşte acest proiect de act legislativ nu are cum să judece altfel decât in sensul că în România corupţia si batjocura călăuzesc politica guvernamentală de jecmănire şi batjocorire a ţărănimii si a patrimoniului funciar al ţării. Pen ... Detalii... »
| 19 Noiembrie 2013 |

România va putea exporta carne și produse din carne de porc pe piața europeană de la 1 ianuarie 2014, de la toate exploatațiile din țară, iar veniturile din aceste exporturi ar putea ajunge la un miliard de euro, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
"Zilele trecute, la Bruxelles, în comitetele tehnice, s-a dat aprobarea ca România să poată să exporte din nou carne de porc pe piața Uniunii Europene. Era o limitare pe care o aveam din cauza pestei porcine, încă din anul 2007, și iată că, după șase ani, de la 1 ianuarie 2014, vom fi din nou pregătiți să exportăm pe piața europeană. Este o realizare extrem de importantă. Am vorbit cu toți cei care sunt în acest sector și cred că România poate să câștige nu numai ca imagine, dar și din ... Detalii... »
| 11 Noiembrie 2013 |

in-2012-productia-de-fructe-a-fost-in-scadere
Sectorul pomicol din România reprezintă una dintre priorităţi pentru perioada 2014 - 2020, suma totală alocată pentru reabilitarea livezilor şi înfiinţarea altora noi cifrându-se la 198 de milioane de euro, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
"În viitorul PNDR, vom avea un program complex pentru zona de pomicultură cu o alocare generală de aproape 200 de milioane de euro. Efectele pe care le dorim sunt de reabilitare a livezilor existente pe un program de reconversie şi replantare de n ... Detalii... »
| 07 Noiembrie 2013 |

http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=tf&c=19&mc=imp&pli=7466233&PluID=0&ord=1383767348&rtu=-1România a semnat un protocol cu autorităţile chineze în urma căruia va exporta în următorii 7-10 ani peste 500.000 de vaci din rasa Bălţata românească în China, care le vor aduce fermierilor români venituri mai mari de o jumătate de miliard de euro.
"România va exporta vaci în China", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la târgul internaţional de ... Detalii... »
| 06 Noiembrie 2013 |

piata-carnii-de-pasare-statistici-avicultura-2011
România nu va fi afectată de sistarea subvenţiilor europene acordate pentru exportul de carne de pasăre în ţările terţe deoarece industria avicolă românească exportă cel mai mult în spaţiul comunitar, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
"Sectorul avicol românesc exportă foarte puţin în ţările terţe, iar de aceste subvenţii, mai exact de aceste restituiri la export, profită doar câteva state europene care duc cantităţi însemnate în afara spaţi ... Detalii... »
| 06 Noiembrie 2013 |

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 21 22 »
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro
Folow us