Principală » Arhiva intrărilor

In perioada 20-29 ianuarie 2012 are loc, la Berlin, cea de-a 77-a editie a Grune Woche/Green Week/Saptamana Verde, cel mai mare targ din lume din sectorul agriculturii si industriei alimentare.

Potrivit traditiei organizatorilor, la fiecare editie Grune Woche are un invitat special, un partener de manifestare expozitionala. Pentru 2012, aceasta onoare este oferita Romaniei. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de la Bucuresti face pregatiri intense pentru a face fata  provocarii, statutul de "invitat special” obligand la respectarea celor mai inalte standarde de prezentare (suprafata pavilion, numar de participanti, exponate si produse)  pentru atragerea unui numar cat mai mare ... Detalii... »

| 26 Decembrie 2011 |

Fruntaşi politici sau reprezentanţi ai diverselor grupuri de interese din agricultura nu încetează să reclame restrângerea, dacă nu chiar desfiintarea micii proprietăţi agricole din  peisajul economic al României. Aceasta, mica proprietate, se zice adesea, este cauza faptului ca românii mănâncă din import o buna parte din produsele agroalimentare. 
| 25 Decembrie 2011 |

Comisia Europeana a prezentat  spre aprobare proiectul noii Politici Agricole Comune. Subiectul este cunoscut si dezbatut in majoritatea statelor UE, mai putin in Romania, unde politica de clan tine, cum se spune, interesele sub pian. Desi apologia celor cateva sute de euro pe care le primesc micii fermieri romani de la CE va fi, in continuare, pagina de afis in talk-showrile televizate, putini banuiesc ca la Bruxelles se joaca o carte mare. Asta pentru ca desi PAC va beneficia de fonduri substantiale (cca 40% din bugetul UE), constrangerile crizei economice si distorsiunile, de pana acum,  in acordarea subventiilor/ajutoarelor, vor face ca banii sa fie mai cu grija distribuiti in agricultura. Problema este atat de serioasa incat, la 5 octombrie a.c., OCDE si-a declarat, intr-u ... Detalii... »

| 25 Decembrie 2011 |

A fost odata, nu prea demult, pe la jumatatea anilor '60, din secolul trecut - cand sovieticii detineu "imperiul" estului europeann -,  un plan Valev (dupa numele autorului) de regionalizare economica a tarilor din blocul de rasarit. Fiecare trebuia sa fie specializata intrun anumit sector: cehii pe industria electrotehnica si electronica, polonezii pe carbune, bulgarii pe motostivuitoare etc. Romania fusese repartizata in  "clasa" cea mai de jos (se spunea la Bucuresti), anume sa produca bunuri agricole, porumb, grau si, mai ales, legume si fructe ce urmau sa aprovizioneze, in special, membrii CAER**. Au fost discuti ... Detalii... »

| 25 Decembrie 2011 |

« 1 2 ... 20 21 22
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro
Folow us