Principală » Arhiva intrărilor

Crescatorii de pasari au investit cca 200 milioane euro

Vă informăm că, în conformitate cu Directiva 74/1999, transpusă în legislaţia românească prin Ordinul ANSVSA 136/2006, toţi crescătorii de găini ouătoare la cuşti din UE, deci şi din România, au avut obligaţia ca de la 1 ianuarie 2012, să treacă de la sistemul de cuşti convenţionale, ... Detalii... »

| 31 Ianuarie 2012 |

Nu se aude vocea reprezentantilor Romaniei
 
De saptamana trecuta au inceput, in Comisia de agricultura a Parlamentului European, dezbaterile asupra proiectului Politicii Agricole Comune pe perioada 2014-2020, pe baza  propunerilor CE, lansate in noiembrie 2011 de comisarul Dacian Ciolos.
Cum era de asteptat, subiectul "arzator” pe agenda dezbaterilor s-a impus  a fi problema platilor directe si a organizarii comune a pietelor agricole.
... Detalii... »
| 30 Ianuarie 2012 |

Intr-un comunicat al ANSVSA, din 26.01.2012, pe care l-a publicat, la timpul potrivit,  si portalul nostru Agricultura-ro  ... Detalii... »

| 28 Ianuarie 2012 |

Uniunea Europeana a somat, joi, 26.01.2012, 13 state membre care nu au ameliorat starea celor aproape 50 milioane gaini ouatoare (tinuate in custi prea mici si amenajate neadecvat), asa cum prevead noile norme comunitare, intrate in vigoare de la 1 ianiarie a.c.
Romania se afla pe lista "neagra” alaturi de alte 12 state: Franta, Belgia, Bulgaria, Cipru, Spania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Olanda, Polonia si Portugalia.
"Comisia regreta ca dupa aproape 12 ani (de cand s-au adoptat noile norme –n.c.) mai bine de jumatate din statele membre ale UE nu s-au conformat reglementarilor” a subliniat purtatorul de cuvant al CE, Frederic Vincent, responsabil cu acest dosar.
... Detalii... »

| 26 Ianuarie 2012 |

*Informare ANSVSA
În calitate de stat membru, România aplica prevederile legislaţiei comunitare în domeniul protecţiei găinilor ouătoare.
Conform prevederilor art. 5 al Dir. Cons. 1999/74/CE, începând cu data de 1.01.2012, sistemul de cuşti neîmbunătăţite nu se mai poate utiliza.

Autoritatea Natională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a monitorizat permanent exploataţiile de găini ouătoare, proprietarii fiind informaţi cu privire la prevederile legislative, fie prin intermediul Uniunii Crescătorilor de Păsări (UCPR) care a colaborat permanent cu instituţia noastră, fie prin intermediul direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, în cazul exploataţiilor de capacitate mai mică şi ai căror proprietari ... Detalii... »

| 26 Ianuarie 2012 |

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a lansat, la 23 ianuarie 2012,  la Bruxelles, Campania de comunicare PAC@50 pentru a marca a 50-a aniversare a politicii agricole comune.  Prima si cea mai durabila struc ... Detalii... »

| 25 Ianuarie 2012 |

Decizia (surprinzatoare!?) a BASF de a delocaliza activitatea sa de cercetare/dezvoltare pentru produse transgenice (PT) din Europa in SUA  reprezinta, am putea spune, o satisfactie pentru institutiile/organizatiile guvernamentale si neguvernamentale din UE care sunt impotriva OMG. Disputele pe marginea acestui subiect se tin lant in Uniunea Europeana, interesele fiind dintre cele mai nelinistitoare, de la "teama” cercetatorilor pentru impactul asupra fiintelor umane, pana la "jocurile de culise” ce au ca actori responsabili de la Bruxelles si companii transnationale care investesc in PT. Cea mai recenta controversa dateaza de ... Detalii... »

| 17 Ianuarie 2012 |

Actiunile "socante” ale Garzii Financiare sau ale altor institutii abilitate in combaterea fraudei si a pietii negre nu au efect. De ani de zile, samsarii din comertul cu fructe fac legea in favoarea lor, sub obladuirea mai mult sau mai putin suspecta a celor responsabili de eliminarea practicilor nelioale sau a celor cu raspunderi pentru sustinerea producatorilor autohtoni si organizarea unui comert echitabil si competitiv. S-a vorbit de atatea ori despre faptul ca in super si hipermarketurile din Bucuresti si din tara, majoritatea fructelor si a legumelor sunt aduse din Orientul Apropiat sau Mijlociu, dar si din fermele unor vecini europeni. Este si cazul  merelor.
Acum, la inceput de an, in ianuarie, apoi pana la recolta de vara/toamna este dificil sa observi pe rafturile din marile suprafate comerciale mere romanesti. Cele mai multe sunt din Polonia sau Turcia, dar si din state cu productii anuale mai mi ... Detalii... »
| 07 Ianuarie 2012 |

Haosul este mare in agricultura Romaniei, iar interesele economice si politice ale magnatilor din domeniu sufoca taranimea si micile afaceri ce se zbat sa vietuiasca. De aici si pana la a neglija una dintre componentele esentiale ale subzistentei agriculturii locale in Uniunea Europeana ni se pare a fi tactica autodistrugerii, a autoelminarii noastre de pe piata europeana.
Semnalul este acesta: din cele peste 1000 de produse inregistrate in lista de protectie geografica a produselor agricole si agroalimentare, pe care o reflecta, in prezent, statistica UE, Romania are inregistrat doar un singur produs. Anume, Magiunul de prune Topoloveni, care a primit exclusivitatea denumirii la 8 aprilie 2011. Este aproape rusinos sa crezi acest lucru, dar nu putem sa ne laudam. Doar Bulgaria se afla pe podium cu noi. Alte state din est sunt departe, departe, incearca sa ajunga din urma statele "vechi” din UE. Polonia are intregistrate nu ma ... Detalii... »
| 05 Ianuarie 2012 |

Comitetul permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animalelor, reprezentant statele membre UE, a autorizat ca  Romania sa reia de la 1 ianuare 2012 comercializarea si exportul de carne proaspata si produse din carne de porc pe piaţa intracomunitară şi în ţările terţe. La baza acestei hotărâri a stat raportul elaborat de către specialiştii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care a prezentat modul în care autoritatea competentă din România a implementat atât Programul Naţional de Monitorizare şi Control al Pestei Porcine Clasice în România cât şi sistemele de biosecuritate şi trasabilitate dezvoltate în cadrul sistemului canalizat. " ... Detalii... »
| 27 Decembrie 2011 |

« 1 2 ... 19 20 21 22 »
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro
Folow us