Principală » Arhiva intrărilor
Potrivit Reuters, luni, 13 februarie 2012, Monsanto, gigantul american al pesticidelor, a fost condamnat, pentru prima data in Franta, intr-o cauza privind intoxicarea unui agricultor. Grupul Monsanto a fost gasit vinovat de catre tribunalul din Lyon care a ordonat expertiza prejudiciilor ce sunt necesare despagubirii acuzatorului, un cerealier de 47 de ani. Acesta a reclamat ca, in urma inhalarii, in anul 2004, de emanatii provenind de la pesticidul "Lasso” (care nu se mai comercializeaza acum in Franta ... Detalii... »
| 13 Februarie 2012 |

In Romania, ANSVSA este pe stand-by
Autoritatea Europeana de Securitate a Alimentelor (EFSA) a publicat saptamana trecuta o analiza preliminara asupra posibilelor scenarii de propagare a noului virus ... Detalii... »
| 13 Februarie 2012 |

Asteptam replica noului ministru al agriculturii
Desi nicio institutie a statului nu cunoaste anvergura fenomenului, acapararea de catre straini a terenurilor agricole si silvice se transforma, de la an la an, intrun pericol national. Potrivit unor estimari, in prezent, suprafetele agricole detinute de persoane din afara tarii ajunge la cca 10 % din SAU, adica la cca 1 milion hectare. La aceasta se adauga numeroase paduri si suprafete silvice, niciuna dintre acestea nefiind contabilizata la ministerele de resort si nici la directiile agricole judetene. In plus, este de semnalat dijmuirea suprafetei arabile prin trecerea in intravilan a zeci de mii de hectare, retrase astfel din circuitul agricol si transmise circuitului &nb ... Detalii... »
| 11 Februarie 2012 |

Producătorii de vin organic vor putea să folosească, începând cu recolta din 2012, termenul de 'vin bio' pe etichetele lor, conform noilor norme comunitare elaborate de Comitetul permanent pentru agricultura econologică (SCOF), transmite miercuri Comisia Europeană într-un comunicat.
Comisia notează că, deşi există deja norme pentru 'vinul produs din struguri organici', acestea nu vizează şi practicile de vinificaţie, adică întregul proces de transformare a strugurilor în vin. Sectorul vinicol rămăsese singurul nereglementat în întregime de normele UE privind agricultura organică în temeiul Regulamentului 834/2007.  ... Detalii... »
| 10 Februarie 2012 |

"Demisia lui Emil Boc a făcut Breaking News la BBC”
"Site-urile unor publicații și televiziuni străine au anunțat cu Breaking News informația privind demisia, din această dimineață, a premierului român Emil Boc”.
Asa isi intituleaza Evenimentul Zilei "adunatura de stiri” din presa europeana despre demisia guvernului condus de domnul Emil Boc.
Lucrurile nu au stat deloc astfel, liderii politici si opinia publica europeana si internationala fiind interesate de situatia din Siria, din Grecia, din Palestina.
Pana unde poate ajunge servilismul unor gazete si gazetari fara nicio coloana vertebrala!  
... Detalii... »
| 06 Februarie 2012 |

De mai bine de doi ani si in supermarketurile din Romania au aparut standuri si raioane cu produse biologice/ecologice sau naturale, cum se intelege adesea, adica neatinse de prea multi factori poluanti.
Sa nu mai vorbim ca pe diverse cai de munte ce fac parte din putinele circuite turistice, la orice taraba te-ai opri oferta este numai de produse "bio”, crescute fara ingrasaminte, fara pesticide, fara conservanti etc, dupa cum te asigura ofertantii, multi dintre ei doar intermediari, negustori de drumul mare.
... Detalii... »
| 06 Februarie 2012 |

Autoritatile romane asteapta declararea oficiala a unei epidemii?
Autoritatile franceze au intrat in alerta dupa ce virusul Schmallenberg a fost detectat in 30 de ferme de ovine din 10 departamente  din nordul Frantei.
Asa cum am mentionat in rubrica noastra "Zootehnie” virusul a fost reperat inca din toamna in Olanda. Transmis de insecte, acest tip de vi ... Detalii... »
| 04 Februarie 2012 |

Declarata ministrului agriculturii, domnul Valeriu Tabara, cu privire la oportunitatea diminuarii TVA la produsele alimentare si agroalimentare aduce in discutie un subiect major in ecuatia economica a agriculturii, in special, dar si a nivelului excesiv de mare al acestui impozit indirect. Cum se stie, TVA-ul de 24 % introdus anul trecut de guvernul condus de Emil Boc a adus atingere deosebit de importanta bugetelor de familie, dar si producatorilor din agricultura si industria alimentara, ale caror marfuri s-au vandut in cantitati mai mici, dupa cum arata indicele consumului populatiei publicat periodic de Institutul National de Statistica.
Tot romanul umblat in alte state europene este "uimit” de ponderea scazuta p ... Detalii... »
| 02 Februarie 2012 |

Mutare mai mult decat surprinzatoare in declaratia de presa facuta astazi de dl Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.
Contrar celor reiterate ani de-a randul de premierul Boc si alti reprezentanti guvernamentali, domnul V. Tabara sustine, se pare chiar cu fermitate si convingere, reducerea TVA la produsele alimentare si agroalimentare, ca mijloc de stimulare a consumului productiei nationale si diminuarii evaziunii fiscal in domeniu.
Precizam, inainte de a afla ce a spus ministrul, ca opozitia politica a avansat, in mai multe randuri, proiecte de lege in acest s ... Detalii... »
| 02 Februarie 2012 |

Aflam, din surse sigure,  ca "razboiul”  dintre  deputatul  Adrian Radulescu (ex-secretar de stat la MADR) si  Valeriu Tabara, actualul titular al fotoliului,  nu s-a incheiat.  Abia acum, dupa cateva luni de cand este parlamentar se pare ca A.R. isi da seama cat de "avantajoasa” era functia guvernamentala, in raport cu "pierderea de timp” din Parlament.

In aceste zile,  deputatul Adrian Radulescu a incercat o  "lovitura” la Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), unde a dorit sa-l impuna ca presedinte pe dl. Mihai Lungu, fost sef al Coop. Muntentia, pe fondul incertitudinilor care exista in aceasta ... Detalii... »

| 01 Februarie 2012 |

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 »
Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro
Folow us