Principală » 2016 » Octombrie » 02

Trasabilitatea si etichetrea carnii de porc, de oaie, de capra si de pasare vor fi mai corecte, dar mai scumpe. Potrivit recentei decizii a CE, incepand cu anul 2015, carnea din speciile sus mentionate va avea urmatoarele mentiuni: originea (stat membru UE sau tert-non UE), precum si date privind tara in care animalul (pasarea) s-a nascut, a crescut si a fost sacrificat. Pe etichetele produselor se va mentiona, de exemplu: “porc nascut si crescut si sacrificat in Romania”, sau: “oaie nascuta si crescuta in Romania, sacrificata in Germania”. Masurile stabilite la Bruxelles vor intra in functiune la 1 aprilie 2015, pentru a da posibilitatea organizatiilor profesionale si producatorilor sa puna in practica cele stabilite de ministri de resort din UE. De mentionat ca Romania (impreuna cu Republica Ceha si Belgia) s-au opus acestui set de masuri care vor spori cheltuielile crescatorilor si furnizorilor. Suedia si Polonia au votat impotriva. Trasabilitatea carnii d ... Detalii... »

| 02 Octombrie 2016 |

Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor