Principală » 2014 » Mai » 22
Zece produse tradiționale se află în pregătire pentru obținerea protecției europene, printre ele numărându-se Brânza de Covurlui, Salamul de Nădlac și Pita de Pecica. Celelalte produse tradiționale pentru care documentațiile sunt în diferite faze de elaborare sunt Cârnații de Pleșcoi, Salamul de Sibiu, Vîrșli, Brânza de Giulianca Brăila, Gemul de Rabarbăr, Scrumbia de Dunăre eviscerată afumată și Telemeaua de la Mărginimea Sibiului. România deține un singur produs certificat la nivel european prin indicația geografică protejată (IGP) și două care urmează să obțină recunoașterea denumirii de origine protejată (DOP). "Din 2007 și până în prezent, România a reușit să obțină indicația geografică protejată (IGP) pentru un singur produs, respectiv pentru Magiunul de prune Topoloveni, iar pentru alte două produse, Telemeaua de Ibănești și Pește Novac afumat de Țara Bârsei, se așteaptă obținerea denumirii de origine protej ... Detalii... »
| 22 Mai 2014 |

Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor