Principală » 2014 » Mai » 7

Cinci producători români de mezeluri, care realizează 90% din producția de salam de Sibiu din România, au decis înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) în vederea obținerii Indicației Geografice Protejată la nivel comunitar pentru acest produs, dar și creșterii puterii economice a producătorilor pe plan național și internațional. Aceasta în condiţiile în care, aşa cum am mai scris, România este printre statele UE care are înregistrat, ca produs original, potrivit normelor europene, un singur produs, anume Magiunul de Topoloveni. Pentru magiunul respectiv, care nu aduce decat un “prestigiu” minuscul României, MADR toacă bani europeni, de ordinul zecilor de milioane pentru a fi promovat în exterior. "Așa-zisul conflict pe tema denumirii s-a stins prin înf ... Detalii... »

| 07 Mai 2014 |

Contact:
JAR - Jurnalul agriculturii româneşti
031721
Bucuresti, Romania-Roumanie
+40 (0) 725 511 887 
office.agriculturaro@gmail.com 
http://agricultura-ro.ucoz.ro


Echipa

Constantin Răduţ - editor şef

Costin Buradu - senior editor

Ion Ciprod - redactor